Connect with us

Politika

‘Başarı hikâyesi yazmanın vakti’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Bakü’de düzenlenen TEKNOFEST Azerbaycan’ın Seçkin Gözlemci Günü’ne katıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, can Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü’nde katılımcılarla beraber olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğunu dile getirdi. Erdoğan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in şahsında can Azerbaycan’ın mümtaz halkına samimi misafirperverlikleri için teşekkür ederek şunları söyledi:

BİR MİLLET İKİ DEVLET: Hazar’ın incisi Bakü’de bir millet, iki devlet, tek festival şiarıyla dünyanın en gözde Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’i gerçekleştiriyoruz. (Şair Bahtiyar Vahapzade’nin dizelerini okuyarak) Bir ananın iki oğlu. Bir ağacın iki kolu. O da ulu, bu da ulu. Azerbaycan-Türkiye. Dinimiz bir, dilimiz bir. Ayımız bir, yılımız bir. Aşkımız bir, yolumuz bir. Azerbaycan-Türkiye. Bizler melali de sevinci de bir olan, sözde değil, özde kardeş olan iki devletiz, iki halkız. Göklerde nazlı nazlı dalgalanan hilallerimiz gibi bizler aynı inancı paylaşan asil bir milletin mensuplarıyız. Tıpkı Türkiye gibi, burası bizim de vatanımızdır. Aynı şekilde Türkiye’nin her bir karışı da sizlerin vatanıdır, yurdudur. İki kardeşi hangi hudut ayırabilir?

Erdoğan ve Aliyev, Türk Yıldızları ve Solo Türk ekibinin akrobasi gösterisini izledi

AKINCI’NIN REKORU: Burada Selçuk kardeşime, ağabeyine, Bayraktar ailesine, özellikle bu Akıncı zirve noktasında olan bir SİHA ve İstanbul’dan buraya non-stop uçmak suretiyle o da bir rekora imza attı. Tabii çok daha farklı gelişmeler inşallah olacak. Bizim kimsenin toprağında, egemenliğinde gözümüz olmadığı gibi, habis niyetlilere verecek tek karış toprağımız da yoktur, olmayacaktır çünkü biz tesadüflerin bir araya getirdiği insanlar değil, tarihiyle, kültürüyle, medeniyet değerleriyle büyük bir milletin evlatlarıyız. Azerbaycan’la birlikte daha nice projelerde gençlerimize yeni ufuklar açmayı ve milli teknoloji hamlemizi birlikte gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz. Her alanda olduğu gibi uzay ve havacılık alanında da Azerbaycan’la yakın işbirliği içinde olacağız.

KALICI BARIŞA DESTEK: Vakit artık bu topraklarda başarı, barış ve kalkınma hikâyesi yazmanın vaktidir. Maziden ve geçmişte yaşadığımız acılardan ders çıkararak hep birlikte geleceği inşa etmemiz gerekiyor. Savaşta olduğu gibi barışta da Azerbaycan’ın yanındayız. Bölgesel barış ve istikrar adına aziz kardeşim Aliyev’in Ermenistan’la kurmak istediği kalıcı barışı Türkiye olarak güçlü biçimde destekliyoruz. Karabağ’ın dünyaya açılan kapısı Fuzuli Uluslararası Havalimanı’nı geçtiğimiz yıl kardeşim İlham Bey’le birlikte açmıştık. Sırada Zengilan ve Laçin’deki havalimanı projeleri var. Agdam sanayi parkı ve Araz vadisi ekonomik bölgesi de işgalden kurtarılan topraklardaki potansiyelden istifade edilmesine imkan verecek. Bu bölgelerde akıllı kentler, bunların kurulmasına ilişkin projelerde birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

Selçuk Bayraktar’dan Azerbaycan TEKNOFEST’te önemli mesaj

16 TAKIMA ÖDÜL VERİLDİ

Advertisement

Programda, Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da konuşma yaptı. Konuşmaların ardından dereceye giren 16 takıma ödüllerini verdi.Programa, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’in yanı sıra AK Parti’li bazı vekiller de katıldı. Erdoğan, TEKNOFEST’in ardından Aliyev ile birlikte 7 numaralı ASAN Hizmet Merkezi ve Bakü Bilim Merkezi’nin açılışını yaptı.

‘BİRBİRİMİZİN YANINDAYIZ’

Cumhurbaşkanı İlhamAliyev de konuşmasında “İyi günde de kötü günde de her zaman birbirimizin yanındayız. Öyle yapmalıyız ki ileride ancak iyi günler olsun. Türkiye ile Azerbaycan’ın birliği, halklarımız için başlıca yol haritasıdır” dedi.

Rumico

Advertisement

Politika

Eski bakan Necmettin Cevheri vefat etti

Cevheri, yaşlılığa bağlı rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Güven Hastanesi’nde hayata veda etti. 1930’da Şanlıurfa’da dünyaya gelen Necmettin Cevheri, sırasıyla Adalet Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Turizm ve Tanıtma Bakanlığı, Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı yaptı.

Rumico

Devamını Oku

Politika

İlk duruşma yarım saat

BULGARİSTAN’ın Varna kentinde 84 gündür tutuklu olarak bulunan cezaevi firarisi ülkücü baba Kürşat Yılmaz’ın ilk duruşması yarım saat sürdü. Duruşma, Yılmaz’ın avukatlarının iddianamenin kendilerine zamanında tebliğ edilmediğini bildirmesi üzerine 22 Ekim’e ertelendi.
Türk – Bulgar polisinin ortaklaşa düzenlediği operasyon sonucu geçen temmuz yakalanan Yılmaz ile Ali Oymak, S.S.K ve Hasan Behçetov’un yargılanmasına dün başlandı. Varna Cezaevi’den geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen Yılmaz’ın Varna Bölge Mahkemesi’ndeki duruşmasını izlemek için Türkiye’den çok sayıda gazeteci geldi. Ancak gazetecilerin salona kamera ve fotoğraf makinesi sokmasına izin verilmedi.
Tutuksuz sanık S.S.K’nın avukatı Anton Josef iddianamenin kendilerine geç tebliğ edildiğini bu sebeble usülsüzlük yapıldığını belirterek duruşmanın ertelenmesini istedi. Bunun üzerine yargıç Olek Atanasov duruşmayı 22 Ekim’e erteledi.
Yedi avukatla anlaşan Yılmaz’ın ilk duruşmasına dört avukatı katıldı. Bulgaristan’ın eski devlet başkanlarından Todor Jivkov’un avukatı Reni Tsanova’nın duruşmaya katılmaması dikkat çekti. Dokuz tanıktan yedisinin katıldığı duruşma salonuna kelepçesiz getirilen Yılmaz, adliyeden Ali Oymak adlı adamıyla elleri kelepçeli olarak ayrıldı.

Rumico

Devamını Oku

Politika

Dışişleri Sözcüsü Bilgiç: Türkiye’nin kimseden tarih dersi almaya ihtiyacı yoktur

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Fransa Senatosu’nda Asuriler ve Keldaniler hakkında kabul edilen bir kararda Osmanlı dönemine ithamlarda bulunulması hakkında açıklamalarda bulundu. Bilgiç, “Türkiye’nin kimseden tarih dersi almaya ihtiyacı yoktur. Hukuki ve tarihi temelden yoksun bu basiretsiz teşebbüsün Fransa Senatosu’nun itibarsızlığını pekiştirmekten başka bir sonucu ya da ciddiye alınacak bir yönü bulunmamaktadır. Fransa Senatosu, başkalarına tarih dersi vermek yerine, kendi tarihine bakmalıdır” ifadelerinde bulundu.

Rumico

Devamını Oku
Advertisement

HAFTANIN ŞARKISI

Advertisement

Trendler