Connect with us

Sağlık

Bir günde implant tedavisi mümkün mü?

Her ne kadar implant tedavisi sağlam, uzun ömürlü ve estetik açıdan iyi görünümlü olsa da bazı hastalar için tedavi sürecinin uzunluğu tereddüt yaratabilmektedir. Gelişen tıbbi teknolojiler ile birlikte seçilmiş hastalarda implant tedavisinin de hızlı bir şekilde yapılması mümkündür. Alternatif bir yöntem olarak gündeme gelen bir günde implant tedavisinin mümkün olup olmadığını Diş Hekimi Murat İnce’ye sorduk.

Bir Günde İmplant Tedavisi Yapılabilir

Diş Hekimi Murat İnce’nin yaptığı açıklamalara göre bir günde implant tedavisi yapılması mümkündür. Ancak bu konuda karar gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra hasta özelinde verilir. Diş Hekimi Murat İnce sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bir günde implant tedavisi temelde geleneksel dental implant tedavisiyle aynı şekilde çalışır. İlk olarak hastanın bir günde implant tedavisi için uygun bir aday olup olmadığını tespit etmek için kemik dokusu incelenir. Hastanın yeterli miktarda kemik dokusu olmadığı tespit edilirse kemik grefti tedavisine ihtiyaç duyulabilir.”

Eğer hastanın bir günde implant tedavisi için uygun bir aday olduğu tespit edilirse ameliyat planlanır ve hastaya anestezi uygulanır. İmplantın yerleştirileceği diş eti hattında kesi yapılır. İmplant için kemik delindikten sonra implant postu deliğe vidalanır ve geçici dişler takılır.

İmplant Tedavisi Doğal Ve Kalıcı Sonuçlar Alınmasını Sağlar

Advertisement

“Bir günde implant tedavisi uygulanan hastalar ameliyat gününü yeni dişler ve kusursuz bir gülüş ile sonlandırırlar. Bunun nedeni implant bölgesi iyileşirken geçici restorasyonları kullanmalarıdır. İmplant bölgesinin doğru bir şekilde iyileşmesi implant tedavisinin başarısı için kritik öneme sahiptir. İmplantlar çene kemiği ile tamamen kaynaştığında geçici restorasyonlar çıkarılır ve yerlerine kalıcı dişler takılır.” cümleleriyle Diş Hekimi Murat İnce sözlerini noktaladı.

Bir günde implant tedavisi için en iyi adaylar minimum kemik kaybına ve sağlıklı diş eti dokusuna sahip olan kişilerdir. Bir günde implant tedavisi uygulanan hastalar, kalıcı dişleri için aylarca beklemelerine gerek kalmadan yemek yeme ve konuşma gibi normal işlevlerine kısa süre içerisinde geri dönebilirler. Ameliyattan sonra diş hekiminin tavsiyelerine uyulması hastanın implant ameliyatından sonraki konforunu üst düzeyde sağlayacaktır.

Rumico

Cilt Bakımı ve Güzellik

Kışa hazırlanırken cildinizi kağıt gibi yapan hata! Vazgeçen herkes faydasını gördü

Değişen mevsimlerle birlikte, cildinizde de farklılaşmalar, kurumalar görülebilir. Kuru ve kaşıntılı bir cilde maruz kalmamak için yapmanız gereken basit ipuçları mevcut. Kış mevsimine geçiş yapmadan bunları bilmekte fayda var.Rumico

Devamını Oku

Cilt Bakımı ve Güzellik

Para dökmeye son! Bantla değil, hodanla siyah noktalardan kurtulun

Siyah nokta sorunu hemen hemen herkesin hayatı boyunca en az bir dönem mücadele ettiği bir cilt problemidir. Siyah noktaları yok etmek için birçok yöntem söyleniyor ancak kimse bunun için dıştan bir ürün sürmek yerine önce içi onarmak gerektiğini söylemiyor. Doğru yiyecekleri seçmek ve siyah nokta sorununu içsel olarak sağlıklı bir şekilde çözmek, bu süreçte izlenecek en iyi yol olabilir.Rumico

Devamını Oku

Cilt Bakımı ve Güzellik

Uzakdoğu’daki kadınların sırrı! Pirinç suyundan gelen ipek gibi saçlar

Her kadın saçlarının canlı, parlak ve sağlıklı olmasını ister. Özellikle Uzakdoğu’daki kadınların güzellik sırlarından biri olan pirinç suyunu siz de evinizde deneyebilirsiniz. İşte pirinç suyunun saça uygulanması ve yapım aşamaları.Rumico

Devamını Oku

Trendler