Connect with us

Cilt Bakımı ve Güzellik

Cildi güneşten korumak neden bu kadar önemli?

Güneşten korunma her yaşta ve her mevsimde şarttır. Bu sayede zararlı güneş ışınlarının zararlı etkileri azaltılır. Güneşe aşırı maruz kalma nedeniyle vücutta ağrılı ve kırmızı deri yanıkları görülebilir. Yanığın şiddeti ileride cilt kanserine yol açabilir. Bunun yanı sıra kırışıklara, güneş lekelerine ve kılcal damarların çatlamasına da neden olabilir.

En önemli koruma güneş kremi kullanma alışkanlığıdır

Güneş kreminin temel amacı güneş ışınlarını yansıtmak ve dağıtmaktır. Jel, losyon ve sprey formundaki güneşten koruyucuların bir SPF numarası vardır. Bu, ışığa maruz kalmanın neden olduğu güneş yanığına karşı ne kadar koruma sağlayabileceğini göstermektedir. Güneş kremi dışarı çıkmadan yarım saat önce cilde sürülmeli ve düzenli olarak tekrar uygulanmalıdır. Güneş kremi kışın da gereklidir. Bu nedenle hem yaz hem de kış aylarında güneş koruyucu kullanılmalıdır.

Güneş maruziyeti leke ve kırışıklıklara neden olabilir

Güneşin yol açtığı leke ve kırışıklık tedavileri kişiye özel olarak belirlenmelidir. Tedaviler sonrası güneşten cildi korumak oldukça önemlidir.

Advertisement

Sıklıkla başvurulan tedavi yöntemleri ise:

Kimyasal peeling yöntemi: Hafif cilt lekeleri için kimyasal peeling tercih edilir. Bu işlem sırasında cilt soyulur ve tedavi için hedeflenir. Kimyasal peelingler kontrollü bir şekilde cilde zarar verebilir. Bu hasar kendi kendine iyileşirken var olan lekelerin gitmesini sağlayacaktır.

Enzim peeling yöntemi: Bu tedavi yönteminde ciltte melanin oluşumunu sağlayan tirozinaz enzimi hedeflenerek iyileşme sağlanır. Melanin oluşumu baskılandığı için cilt rengi açılacak ve leke görünümü azalacaktır.

Lazer yöntemi: Sıklıkla derin ve büyük lekelerde tercih edilen bir uygulamadır. Lazer ışınları ile leke olan bölgelere atış yapılarak cildin kendini yenilemesi sağlanır. İşlemden 3 hafta sonra işlemin etkisi gözle görülür bir hale kavuşur.

PRP yöntemi: Hastanın kendi kanından bir numuneyi PRP kitinin test tüpüne koyularak, kanın trombositten zengin plazma kısmını lekeli cilt bölgesine enjekte ederek dokunun yenilenmesidir.

Advertisement

Rumico

Cilt Bakımı ve Güzellik

Kışa hazırlanırken cildinizi kağıt gibi yapan hata! Vazgeçen herkes faydasını gördü

Değişen mevsimlerle birlikte, cildinizde de farklılaşmalar, kurumalar görülebilir. Kuru ve kaşıntılı bir cilde maruz kalmamak için yapmanız gereken basit ipuçları mevcut. Kış mevsimine geçiş yapmadan bunları bilmekte fayda var.Rumico

Devamını Oku

Cilt Bakımı ve Güzellik

Para dökmeye son! Bantla değil, hodanla siyah noktalardan kurtulun

Siyah nokta sorunu hemen hemen herkesin hayatı boyunca en az bir dönem mücadele ettiği bir cilt problemidir. Siyah noktaları yok etmek için birçok yöntem söyleniyor ancak kimse bunun için dıştan bir ürün sürmek yerine önce içi onarmak gerektiğini söylemiyor. Doğru yiyecekleri seçmek ve siyah nokta sorununu içsel olarak sağlıklı bir şekilde çözmek, bu süreçte izlenecek en iyi yol olabilir.Rumico

Devamını Oku

Cilt Bakımı ve Güzellik

Uzakdoğu’daki kadınların sırrı! Pirinç suyundan gelen ipek gibi saçlar

Her kadın saçlarının canlı, parlak ve sağlıklı olmasını ister. Özellikle Uzakdoğu’daki kadınların güzellik sırlarından biri olan pirinç suyunu siz de evinizde deneyebilirsiniz. İşte pirinç suyunun saça uygulanması ve yapım aşamaları.Rumico

Devamını Oku
Advertisement

HAFTANIN ŞARKISI

Advertisement

Trendler