Connect with us

Sağlık

Covid-19 olduğu için erken doğum yapan kadın 21 gün sonra bebeğini yakından gördü

Covid-19 olduğu için erken doğum yapan kadın 21 gün sonra bebeğini yakından gördü

Eskişehir’de 29 haftalık hamileyken corona virüse yakalanan Duygu Yetgin Akgün, erken doğumla dünyaya gelen ‘İpek’ adlı bebeğini, ilk kez 5 gün önce görüntülü görüşmeyle tabletten izledi. Corona virüsü atlatıp taburcu olan Akgün, bu defa, kuvözdeki bebeğini yakından görerek, “Çok mutluyum. Bugün doğum günüm ve hediye oldu” dedi.

Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde öğretim üyesi olan Duygu Yetgin Akgün, hamileliğinin 29’ncu haftasında delta varyantlı corona virüse yakalandı.

Bebeğinin sağlığının riske girmemesi için Eskişehir Şehir Hastanesi’nde erken doğuma alınan Akgün, 1 kilo 300 gram ağırlığında, İpek adını verdikleri bir kız bebek dünyaya getirdi.

17 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra Covid-19 servisine alınan Akgün, kuvözde tutulan bebeğini, ilk kez tabletten, hemşirelerin cep telefonuyla görüntülü görüşmesiyle izledi.

TABURCU OLDU, KIZINI GÖRDÜ

Advertisement

Virüsü yenip hastaneden taburcu olan Duygu Yetgin Akgün, hemen kuvözdeki bebeğinin yanına gitti. Doğumdan 21 gün sonra bebeğini yakından gören Akgün, çok mutlu olduğunu söyledi.

Günlerini, kuvözün dışından bile olsa kızını görmeyi hayal ederek geçirdiğini söyleyen Akgün, “Çok mutluyum. Günlerdir hep bu anı bekliyordum. Tekerlekli sandalyeyle, bu şekilde dokunamadan bakmak bile benim için güzel oldu. 30 saniye görebilmenin hayalini kurdum. Başhekimlik bunu bana sağladı. Benim için moral oldu. Benim doğum günüm ve benim için çok büyük bir hediye oldu. Onu görmek gerçekten dünyalara bedel. İnşallah en kısa sürede çocuğuma kavuşacağım. ” diye konuştu.

“BEBEKTE TESTLER NEGATİFTİ”

Eskişehir Şehir Hastanesi Yeni Doğan Servisi Uzm. Dr. Egemen Yıldırım, bebeğin 29 haftalıkken 1 kilo 310 gram ağırlığında doğduğunu, corona virüs testlerinin negatif çıktığını hatırlatarak, “İlk günlerinde ciddi solunum sıkıntıları yaşıyordu. Yaklaşık 6 gün boyunca entübe olarak izledik. Şu an için genel durumu daha iyi gözüküyor. Solunum sıkıntısı geriledi. Her geçen gün daha da toparlıyor. Anne Covid pozitifti. Bebekte yaptığımız testlerde negatif sonuçlar aldık. İzlemeye devam ediyoruz” dedi.

Rumico

Advertisement

Cilt Bakımı ve Güzellik

Kışa hazırlanırken cildinizi kağıt gibi yapan hata! Vazgeçen herkes faydasını gördü

Değişen mevsimlerle birlikte, cildinizde de farklılaşmalar, kurumalar görülebilir. Kuru ve kaşıntılı bir cilde maruz kalmamak için yapmanız gereken basit ipuçları mevcut. Kış mevsimine geçiş yapmadan bunları bilmekte fayda var.Rumico

Devamını Oku

Cilt Bakımı ve Güzellik

Para dökmeye son! Bantla değil, hodanla siyah noktalardan kurtulun

Siyah nokta sorunu hemen hemen herkesin hayatı boyunca en az bir dönem mücadele ettiği bir cilt problemidir. Siyah noktaları yok etmek için birçok yöntem söyleniyor ancak kimse bunun için dıştan bir ürün sürmek yerine önce içi onarmak gerektiğini söylemiyor. Doğru yiyecekleri seçmek ve siyah nokta sorununu içsel olarak sağlıklı bir şekilde çözmek, bu süreçte izlenecek en iyi yol olabilir.Rumico

Devamını Oku

Cilt Bakımı ve Güzellik

Uzakdoğu’daki kadınların sırrı! Pirinç suyundan gelen ipek gibi saçlar

Her kadın saçlarının canlı, parlak ve sağlıklı olmasını ister. Özellikle Uzakdoğu’daki kadınların güzellik sırlarından biri olan pirinç suyunu siz de evinizde deneyebilirsiniz. İşte pirinç suyunun saça uygulanması ve yapım aşamaları.Rumico

Devamını Oku

Trendler