Connect with us

Magazin

CÜNEYT ARKIN son yolculuğuna uğurlanıyor! Cüneyt Arkın cenaze namazı saat kaçta nerede kılınacak?

Cüneyt Arkın’ın cenaze namazı ve defnedileceği yer hakkında detaylar sevenleri tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Cüneyt Arkın’ın ailesi sanatçının kendi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda cenaze programının detaylarını açıkladı. Peki Cüneyt Arkın cenaze namazı ne zaman saat kaçta nerede kılınacak?

CÜNEYT ARKIN’IN CENAZESİ NEREDE SAAT KAÇTA NE ZAMAN KILINACAK?

Cüneyt Arkın’ın cenazesı 30 Haziran (Bugün) 10:30’da Atatürk Kültür Merkezi’ndeki törenin ardından öğlen namazına müteakip Teşvikiye Camii’nde kılınacak olan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilecek. Tüm sevenlerine ve kamuoyuna duyurulur açıklaması yapılmıştı.

CÜNEYT ARKIN NEDEN ÖLDÜ HASTALIĞI NEYDİ?

Usta oyuncu Cüneyt Arkın dün gece saatlerinde rahatsızlanarak Beşiktaş, Ulus’ta bulunan özel bir hastanede tedavi altına alındı. Eşi Betül Cüreklibatır ve yakınları hastaneye geldi. 85 yaşındaki oyuncu burada hayatını kaybetti.

Advertisement

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Arkın’ın vefat ettiği hastaneden yapılan açıklamada, “Türk sinemasının değerli oyuncusu Sayın Cüneyt Arkın kalbinin durması sebebiyle ambulansla geldiği Liv Hospital’da bütün yeniden canlandırma çabalarına rağmen hayatını kaybetti. Liv Hospital Ailesi olarak Türk sinemasının dev oyuncusunu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Cüneyt Arkın’ın ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.”

CÜNEYT ARKIN KİMDİR KAÇ YAŞINDAYDI?

Cüneyt Arkın veya gerçek adıyla Fahrettin Cüreklibatır8 Eylül 1937 yılında dünyaya geldi. Türk sinema oyuncusu, senarist, yapımcı, yönetmen ve doktordur.

Eskişehir’in Karaçay köyünde doğdu. Babası Türk Kurtuluş Savaşı’na katılmış Hacı Yakup Cüreklibatır’dır.

Advertisement

Cüreklibatır soyadı

Soyadı birleşik bir kelimedir. C/Y dönüşümüyle Cürekli > Yürekli ve ikinci olarak Batur/Batır (bahadır, yiğit) sözcüklerinin birleşmesinden oluşmaktadır. İlk kelime mecazi anlamıyla dikkate alındığında “korkusuz yiğit” manasına sahiptir. Ses dönüşümleri, memleketi olan Eskişehir’deki Kırım-Tatar kökenli toplulukların dillerinden kaynaklanmaktadır.

Lise öğrenimini Eskişehir Atatürk Lisesinde gördü. Buradaki sınıf arkadaşlarından birisi Yılmaz Büyükerşen’di. 1961 yılında İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu.

Sinema kariyeri

Memleketi Eskişehir’de, yedek subay olarak askerliğini yaparken, Göksel Arsoy’un başrol oynadığı Şafak Bekçileri (1963) filminin çekimleri sırasında yönetmen Halit Refiğ’in dikkatini çekti. Askerliğini bitirdikten sonra Adana ve civarında doktorluk yaptı. 1963 yılında Artist dergisinin yarışmasında birinci oldu. Bir süre iş arayan Cüneyt Arkın, 1963’te Halit Refiğ’in teklifiyle sinema oyunculuğuna başladı ve 2 yıl içinde en az 30 film çevirdi.

Advertisement

1964 yılında oynadığı Gurbet Kuşları filminin finalindeki kavga sahnesi, Arkın’ın kariyerinde bir kırılma noktası oldu. Bir süre daha duygusal-romantik jön karakterlerini canlandırdıktan sonra yine Halit Refiğ’in önerisiyle aksiyon filmlerine yöneldi. Bu dönemde İstanbul’a gelen Medrano Sirki’nde altı ay süreyle akrobasi eğitimi aldı. Burada öğrendiklerini Malkoçoğlu ve Battalgazi serilerinde beyaz perdeye aktararak Türk sinemasına daha önce hiç örneği olmayan bir tarz getirdi. Kısa sürede avantür filmlerin en aranan oyuncusu hâline geldi. Romantik filmlerle başladığı sinema yaşantısını hareketli filmlerle sürdürse de birçok farklı türde karaktere can verdi. Kariyeri boyunca westernden komediye, macera filmlerinden toplumsal filmlere kadar değişik türde filmler çekti. Özellikle Maden (1978) ve Vatandaş Rıza (1979) filmleri, Cüneyt Arkın’ın kariyerinde özel bir yer kaplar.

12 Mart dönemi sırasında, 4. Altın Koza Film Festivali’nde (1972) jürinin ilk oylamasında Yılmaz Güney’i Baba filmindeki rolüyle en iyi erkek oyuncu seçilmesine rağmen daha sonra siyasi baskılarla Yılmaz Güney’in yerine, ilk oylamada Yaralı Kurt filmindeki performansıyla ikinci olan Cüneyt Arkın’ı en iyi erkek oyuncu seçti. Bu karara tepki gösteren Arkın ödülü reddetti.

Cüneyt Arkın sinemasına ayrı bir renk getiren, yönetmenliğini Çetin İnanç’ın yaptığı 1982 tarihli Dünyayı Kurtaran Adam zamanla bir kült film hâline geldi. 1980’li yıllarda Ölüm Savaşçısı, Kavga, Sürgündeki Adam ve İki Başlı Dev gibi aksiyon filmlerinden sonra, 1990’lı yıllarda da polisiye dizilere yöneldi.

Cüneyt Arkın, binicilik ve karatede uzman sporcu unvanına sahiptir. Oyunculuğun yanı sıra televizyon izlenceleri sunmuş ve kısa bir süre gazetelerde sağlıkla ilgili köşe yazarlığı da yapmıştır. 2009 yılında omurgasındaki sinir sıkışmasından dolayı yaklaşık üç ay hastanede tedavi gördü.

ÖZEL HAYATI

Advertisement

Cüneyt Arkın ilk evliliğini 1964 yılında kendisi gibi doktor olan sınıf arkadaşı Güler Mocan ile yaptı. 1966 yılında kızları Filiz doğdu. Cüreklibatır’ın yeni gelişen sinema oyuncusu kariyeri nedeniyle evlilik uzun sürmedi.

1968 yılında Cüneyt Arkın olarak sahne adını aldı ve bir çini fabrikası sahibi olan varlıklı bir ailenin kızı Betül Işıl ile tanıştı. İsviçre’de bir üniversite mezunu olan Işıl, o sırada uçuş görevlisi olarak çalışıyordu. Cüneyt Arkın, 1968 yılında boşandıktan bir yıl sonra, 1969’da Betül (Işıl) Cüreklibatır ile nişanlandı, 1970’te evlendiler ve 1971’de boşandılar. Kısa süre sonra yeniden evlendiler ve bu evlilikten de Kaan ve Murat adlarında iki çocuğu oldu. Kızı bir şirkette genel müdürlük yapan Arkın’ın oğullarından Murat da dizilerde oyunculuk yapmaktadır.

Rumico

Magazin

Haberler: Mert Yazıcıoğlu’ndan Dilan Çiçek Deniz açıklaması

Güzellik yarışması Miss Turkey 2014’te ikinci seçilen, şimdilerde oyunculuk kariyeriyle ön planda olan Dilan Çiçek Deniz, Thor Saevarsson’dan ayrılmış, Afra Saraçoğlu ile dört yıllık aşkı biten Mert Yazıcıoğlu ile birliktelik yaşamaya başlamıştı.

Ancak ünlü çiftin ilişkisi uzun sürmemiş, ikili; Yazıcıoğlu’nun Deniz’in eski sevgilisi Furkan Andıç ile poz vermesinin ardından sessiz sedasız ayrılmıştı.

“ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Eski aşıklardan 30 yaşındaki Mert Yazıcıoğlu, geçtiğimiz gece Karaköy’de yer alan bir mekandan çıkarken objektiflere takıldı.

Dilan Çiçek Deniz’den Mert Yazıcıoğlu’na: Beni bir an olsun yalnız bırakmıyor

Gazeteciler ile ayaküstü sohbet eden Yazıcıoğlu, “Güzel bir gece geçirdik. Yaz bitti, çalışmaya devam edeceğiz. Eğlendik ve dinlendik” dedi.

Advertisement

AYRILIKLA İLGİLİ İLK KEZ KONUŞTU

Geçtiğimiz aylarda ayrılık yaşadığı sevgilisi Dilan Çiçek Deniz ile ilgili ilk kez konuşan oyuncu, şu ifadeleri kullandı:

Alıntı Metni

PİŞTİ Mİ OLDULAR?

Ünlü isim, mekanda Deniz ile pişti olduğunda dair sorulara ise yanıt vermeyerek; aracına binip oradan ayrıldı.

Dilan Çiçek Deniz ile Mert Yazıcıoğlu ayrıldı mı? Kafa karıştıran hamle!

Rumico

Advertisement
Devamını Oku

Magazin

Haberler: İntihar ettiği düşünülüyordu! Ünlü oyuncunun ölüm nedeni belli oldu

HBO yapımı Euphoria dizisinin genç yıldızı olan, ‘The Line’ ve ‘North Hollywood’ gibi filmlerde de rol alan Angus Cloud, geçtiğimiz temmuz ayından ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki evinde iki gün önce ölü bulunmuştu.

“BABASIYLA YENİDEN BİR ARAYA GELDİ”

Ölümünden bir hafta önce babasını toprağa veren, toparlanamayarak ruh sağlığı sorunları yaşayan Cloud’un ailesi tarafından yapılan açıklamada, ‘acı kayıpla mücadele’ vurgusu dikkat çekmişti.

Alıntı Metni
Euphoria makyajıyla tanışın

“ONU TANIDIĞIM İÇİN MİNNETTARIM”

ABD’li oyuncu ve şarkıcı Zendaya, Euphoria’daki rol arkadaşı Angus Cloud’a Instagram hesabından yayınladığı duygusal mesajla veda etmişti.

Alıntı Metni

ADLİ TIPTAN AÇIKLAMA GELDİ

Tam adıyla Conor Angus Cloud Hickey olan genç yıldızın vücudunda yüksek dozda fentanil, kokain ve metamfetamin bulunmuştu. Aileye yakın bir kaynak Entertainment Tonight’a konuşarak; aktörün babasını son yolculuğuna uğurladığı İrlanda’dan döndükten sonra ‘ciddi intihar düşünceleriyle mücadele ettiğini’ söylemişti.

Oyuncunun ölüm nedeni yaklaşık iki ay sonra ortaya çıktı. Alameda County Adli Tıp ofisinden yapılan açıklamada, Angus Cloud’un ‘kazara aşırı doz alarak’ hayatını kaybettiği bildirildi.

Advertisement
74’üncü Emmy Ödülleri sahiplerini buldu! İşte kırmızı halının en şık isimleri

Rumico

Devamını Oku

Magazin

Barış Arduç eşi Gupse Özay’a aşkını haykırdı!

‘Deliha’ filminin setinde başlayan arkadaşlıkları aşka dönüşen oyuncu çift Gupse Özay ile Barış Arduç, 29 Temmuz 2020’de Çeşme’de nikah masasına oturmuştu.

BİR KIZLARI VAR

Mutlu birliktelikleri süren Özay ve Arduç, geçtiğimiz yıl da kızlarını kucaklarına almıştı. Çerkes olan Gupse Özay, 9 Eylül’de dünyaya gelen kızına Jan Asya ismi vermişti. Jan, TDK’da “Atak, çevik, becerikli, çalışkan, asil soylu bir aileden gelen…”
anlamına geliyor.

“EVLENDİKTEN SONRA HAYATIMDA BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ”

Arduç, ayrıca daha önce, “Evlendikten sonra hayatımda bir şey değişmedi. Yedi yıldır beraberiz, evlilik bizim için sembolik bir şey oldu. Değişen bir şey yok” şeklinde konuşmuştu.

“HER ZERRENE”

Sosyal medyada pek paylaşımda bulunmayan Arduç, eşi Gupse Özay’a aşkını ilan etti. Oyuncu, 39’uncu yaşına giren eşini öptüğü kareyi Instagram’dan paylaşarak, “Her zerrene” yazarak, kalp emojisi koydu.

“KOCAN DA ADAM ÇIKTI”

Advertisement

Barış Arduç’un aşk pozuna “Ne beyler var kızlar”, “Sen çok iyisin Gupse ama kocan da adam çıktı”, “Böyle bir aşk görülmemiş dünyada”, “Aşka gel be”, “Gupse ne şanslısın” yorumları geldi.

Çiçeği burnunda anne Gupse Özay’dan kızıyla ilk paylaşım
Gupse Özay: Hayatımda kocamdan daha çok aşık olduğum biri oldu

Rumico

Devamını Oku

Trendler