Connect with us

Ekonomi

Eren Çulcuoğlu: “Dijital dönüşüm yerli iş yönetimi uygulamalarına talebi artırdı”

Eren Çulcuoğlu: “Dijital dönüşüm yerli iş yönetimi uygulamalarına talebi artırdı

Küresel iş yönetimi yazılım pazarının 2025’e kadar her yıl ortalama %9 büyümesi öngörülürken, birçok ihtiyaca çözüm sunan yerli yazılımlar ortak bir hedefe koşuyor. Global yazılımların Türkiye’deki iş yapış şekillerine ayak uyduramadığını söyleyen torkapp.com’un Satış ve Pazarlama Direktörü Eren Çulcuoğlu, spesifik çözümler geliştiren yerli yazılımların küresel ürünlerden ayrışarak avantaj yakaladığını kaydediyor.

Dijital çağa uyum sağlamak için teknolojik altyapılarını geliştirmek isteyen şirketler, farklı ihtiyaçlarını karşılamak için iş yönetimi yazılımlarına rağbet ediyor.

ReportLinker tarafından gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları, küresel iş yönetimi yazılım pazarının 2025’e kadar her yıl ortalama %9 büyüyerek 160 milyar dolara ulaşacağına işaret ediyor. Hızla büyüyen pazar, Türkiye’den birçok başarılı yerli yazılım girişiminin vites büyütmesine kapı aralıyor.

Satış ve iş yönetimi yazılımı torkapp.com’un Satış ve Pazarlama Direktörü Eren Çulcuoğlu konuya dair şu açıklamayı yapıyor:

“Ülkemizde pek çok yetenekli yazılımcı var. Yerli yazılımlarımızın hem küresel çapta rekabet edecek potansiyelinin olduğunu, hem de global yazılımlardan birçok konuda ayrışarak özgünlük yakaladığını düşünüyorum. TORK olarak biz de satış, stok, finans ve iş takibi özellikleri ile KOBİ’lerin günlük işlerini rahatlıkla yönetmesini sağlayan bir iş yönetim yazılımı sunuyoruz. Bulut tabanlı çözümlerimizle hem yerli yazılımlardaki başarımızı pekiştirecek hem de küresel piyasada büyüyen iş hacmindeki pastadan pay almaya başlayacağız” dedi.

Advertisement

“Dijital dönüşüm iş yönetimi uygulamalarına talebi artırdı”

Son dönemde Türkiye’de iş yönetim yazılımlarına ilginin artırdığını kaydeden Eren Çulcuoğlu, bunun sebeplerini şu sözlerle paylaşıyor:

“Türkiye’de dijital dönüşüm, devletin e-Faturayı belirli alanlarda zorunlu tutmasının ardından ön muhasebe programları aracılığıyla tanınmaya başladı. Müşteri ihtiyaçları artarken, iş yönetimine dair beklentilere karşılık gelecek pratik çözümlerin bulunamaması ise şirketleri yeni arayışlara itti. Çünkü kullanıcılar iş yükünü minimum entegrasyon ile maksimum seviyede tek bir yazılım üzerinden çözmek istiyor. Biz de TORK olarak bu beklentiyi spesifik çözümlerle karşılamak için altyapı ve uygulamamızı güncel tutuyoruz.”

“Yerli yazılımlar küresel ürünlerden ayrışarak avantaj yakalıyor”

Yerli yazılımların yabancı menşelilerden birçok noktada ayrışarak avantaj sağladığını belirten Eren Çulcuoğlu, “Dijital dönüşüm ve işletmelerin büyüyen iş hacimleri iş dünyasının deneyimlerini kolaylaştırarak zamandan tasarruf etmesini sağlıyor. Şirketler bu noktada satış, gelir/gider, fatura, depo yönetimi gibi süreçleri yürütebilmek için iş yönetimi yazılımı arayışına giriyor. Yabancı yazılımcıları tercih eden şirketler, iç ve dış piyasada modüllerin Türkçe’ye çevirisinden kaynaklı büyük sorunlarla karşılaşıyor. Yerli yazılımlarımız bu noktada şirketler için hem özel çözümler üretiyor hem de çeviri yerine yerel dilde içerik imkânı da sunuyor. Üstelik bunu çok daha uygun fiyatlarla gerçekleştiriyor. Ülkemizde şirketlerin anlık destek alma motivasyonlarının da çok yüksek olduğunu görüyoruz. Bu ihtiyaca çözüm sunmak için geliştirdiğimiz altyapıyla global yazılım ürünlerinden ayrışarak avantaj yakalıyoruz” ifadelerini kullandı.

Advertisement

Global yazılımların yerel şirketlerin iş sürecinde ihtiyaç duyduğu spesifik konularda yeterli yetkinliği sunamadığını aktaran torkapp.com Satış ve Pazarlama Direktörü Eren Çulcuoğlu, yerli yazılımların özelliklerine şu sözlerle değindi:

“enerik yazılım uygulamalarında yer alan özellikler, Türkiye’deki iş yapış şekillerine çok fazla ayak uyduramıyor. Biz ise yazılımcı kadromuzla yerli şirketlerin ihtiyacına yönelik spesifik çözümleri kolayca üretebiliyoruz. Farklı alanlarda birçok başarılı projeye imza atan yerli yazılım girişimleri, yeni yıl için vizyonlarını küresel pazara göre şekillendirerek hedef büyüttü. TORK olarak bizim de vizyonumuz aynı.”

Yazılım piyasasında aktör olmanın şartlarını açıkladı

Yerli yazılımların sektörde öne çıkan aktörlere dönüşmesi için çeşitli kritik noktaların bulunduğunu belirten Eren Çulcuoğlu, uyulması gereken ilk adımları şu sözlerle paylaşıyor:

“Yerel ve küresel pazarın öncü yazılımlarından olabilmek için ilk şart, hedef kitleyi doğru belirlemek. Piyasaya sunulan ürünün ise işlevsel ve iyi kurgulanmış bir altyapıya sahip olması ve doğru çalışma prensiplerine uyması gerekiyor. Çünkü şirket verileri iş yazılımlarına emanet ediliyor. Veri odaklı çalışabilmek için de detaylı bir raporlama beklentisi gündeme geliyor. Bu yüzden iş yönetimi yazılımları hata kabul etmiyor. Raporlama çok kritik bir konu olduğu için piyasa şartları bizi bulut çözümlerimizle uyumlu bir rapor uygulaması geliştirmeye yöneltti. Bu sayede TORK, fiyat/performans noktasında bulut tabanlı çözümler arasında makası oldukça açtı.”

Advertisement

“2022’de hedefimiz yerli ürünlerle küresel pazara açılmak”

KOBİ’lerin satış, finans ve iş takibine yönelik işlerini rahatlıkla yapmasını sağlayan müşteri odaklı bir iş yönetimi yazılımı sunduklarını belirten Eren Çulcuoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Şirketler TORK ile satış yönetiminden iş takibine, e-Faturadan stok ve depo verilerine kadar yirmiyi aşkın farklı türde raporlama yapabiliyor. Her satış ve sipariş sürecinin kendine özel dinamiği olduğunun farkındayız. Bu sebeple müşterilere verilen teklif, sipariş ve devam eden aşamaların kolaylıkla görüntülenebilmesinin yanı sıra görev yönetimiyle de benzersiz bir deneyim sunuyoruz. Uzman kadromuzla birlikte 2022 hedefimizi şekillendirirken ise yerli güncel çözümlerimizi küresel piyasada rekabet edecek şekilde geliştiriyoruz.”

Rumico

Ekonomi

TTK’ya 2 bin işçi alımında yüz yüze başvuru olacak mı? Açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Nisan günü Karadeniz doğal gazının devreye alınması töreninde verdiği 2 bin madenci alımında süreç başlıyor. 25 Eylül itibariyle başlayan başvurulan 29 Eylül günü sona erecek.

Başvurular ise Alo 170 ve İş-Kur’un internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek. Yüz yüze başvurunun yapılmayacağını ifade eden İl Müdürü Okan Şentürk, “Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğüne alınacak 2 bin kişinin 1500 kişisi Zonguldak’a, 400 kişisi Bartın’a, 100 kişide Karabük’ün Yenice İlçesine alınacak olup 35 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Başvurular 29 Ekim Cuma günü de sona erecek. Başvuracak olan kişilerin ilçelerin gelmelerine gerek kalmadan Alo 170 iletişim hattından İş-Kur E-Şube üzerinden başvurularını yapabilecekler. İl Müdürlüklerimize Karadeniz Ereğli müdürlüklerimize manuel fiziksel olarak başvuru gerek kalmadan işlemlerini 3 ilimizde de gerçekleştireceklerdir. Bu yönde vatandaşlarımızı bilgilendirmek istiyoruz. Vatandaşlarımızın hiç bir sıkıntı yaşamadan sistem üzerinden gerçekleştirebilecekler” dedi.

Başvuruların Alo 170 ve İş Kur internet sitesi üzerinden yapılacağını ifade eden Şentürk, “Bununla ilgili Sağlık Bakanlığının daha önce alımları oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığının alımları oldu. Belirtilen başvuru hatları üzerinden başvurular yapıldı. Burada da Türkiye genelinde ki başvurularda yoğunluk yaşanmadan herhangi bir mağduriyet yaşanmadığı gibi yapılacak başvurularda da Alo 170 ve internet üzerinden yapılacak başvurularda da sıkıntı yaşanmayacak” ifadelerine yer verdi.

Rumico

Advertisement
Devamını Oku

Ekonomi

Balıkların toplama işlemi başladı! Denizi olmayan kentten somon ihracatı

Tokat’ın Almus ilçesinde tarım arazilerini sulayan, elektrik üretilen ve bölge turizmine katkı sağlayan baraj gölü kafes balıkçılığı ile ön plana çıkıyor. İrili ufaklı 30’a yakın tesisin bulunduğu gölde yılda yaklaşık 6 bin ton balık üretiliyor. Üretilen balıklar başta Rusya olmak üzere Avrupa ülkelerine Japonya ve Çin’e ihraç ediliyor. Havaların soğuması ile birlikte bazı balıkçılar ürünlerini deniz kıyısındaki çiftliklere gönderiyor ve vinç yardımıyla toplanmasını sağlıyor. Yaklaşık 350-600 gram ağrılığındaki balıklar denizlerde bulunan çiftliklerde 2-3 kilogram ağırlığa geldiğinde ihraç ediliyor.

“4 bin tonu yurt dışına gidiyor”

50 ton üretim yaptıklarını belirten Balık üreticisi Sadullah Sezer, “Buradan denizlere canlı balık gönderiyoruz, oradan da yurt dışına ve yurt içine dağıtımı yapılıyor. Şuanda bizim gönderdiğimiz balığın miktarı 50 tonu buldu. Almus ilçesi bütün olarak tahmini bir rakam verirsek 5 bin tonu buluyordur. Burada büyük küçük olmak üzere 28 tane tesis var. Aramızda yapılan anlaşmayla her hafta bir firma vinç şirketini çağırıp balık çıkarıyor. Elimizde soman alabalık var, buradan denize gönderiyoruz. En başta Rusya olmak üzere Çin, Japonya gibi ülkelere gönderiyoruz. Bizim için en önemli ihracat ettiğimiz ülke Rusya oluyor. Almus genelinde 5 bin ton üretimin yaklaşık 4 bin tonu yurt dışına gidiyor, geriye kalanı iç piyasada kendine yer buluyor” şeklinde konuştu.

Rumico

Advertisement
Devamını Oku

Ekonomi

Bakan Özhaseki: “Binaların da artık bir kimliği olacak”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, yapıların kontrolünü sağlamak amacıyla ‘Bina Kimlik Sistemi’ni hayata geçirdi. ‘Bina Kimlik Sistemi’ ile kolon kesilmesi, kaçak kat çıkılması gibi durumların önüne geçilecek. Binaların girişlerine asılacak kare kod uygulamalarının akıllı cihazlarla okutulmasıyla yapı hakkında detaylı bilgiye kolayca erişilecek.

Memur, emekli ve asgari ücretliye enflasyon farkı! Merkez Bankası’nın son anketiyle zam hesabı değişti

‘BİNA KİMLİK SİSTEMİ’ UYGULAMASI 81 İLDE EŞZAMANLI BAŞLADI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda binaların da artık bir kimliğinin olacağını belirterek, “Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüzce yapıların kontrolünü sağlamak amacıyla 81 ilde eş zamanlı olarak uygulamaya başladığımız ve belirli periyotlarla denetleyeceğimiz ‘Bina Kimlik Sistemi’ ile kolon kesme, kaçak kat çıkma gibi durumların önüne geçeceğiz. Vatandaşlarımız, telefonlarından QR kodları okutarak o bina hakkında genel bilgi sahibi olabilecekler. Bina sakinleri ise, e- Devlet üzerinden daha detaylı bilgiye ulaşabilecekler.” ifadelerini kullandı. Bakan Özhaseki, 144 bin yapıda ‘Bina Kimlik Sistemi’ne geçildiğini bildirdi.

DENETLENEN BİNALARA KİMLİK BELGESİ TAKILACAK

Bakan Mehmet Özhaseki’nin paylaştığı videoda, uygulama ile ilgili değerlendirmelerine yer verilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı Denetim Daire Başkanı Doğan Yorulmaz ise, ‘Bina Kimlik Sistemi’nin AR-GE çalışması sonucu ortaya çıkarıldığını söyledi. Kolon kesilmesi, kaçak kat çıkılması gibi bina içerisinde istenmeyen etkilerin yaşanmaması için belirli periyotlarla kontrollerin yapılacağını ifade eden Yorulmaz, “Denetim faaliyeti sona eren bir binada kimlik belgesi takılması aşamasında ekip arkadaşlarımız dijital kimlik belgesini oluşturuyor, binaya gidip monte ediyor.” dedi. Yorulmaz, 2021’den önceki yapıların da benzer şekilde kimlik bilgileri oluşturulmak suretiyle onların da denetime katılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Advertisement

Rumico

Devamını Oku
Advertisement

HAFTANIN ŞARKISI

Advertisement

Trendler