Connect with us

Politika

‘Feriştahınız gelse bizi korkutamaz’

Mehtap Gökdemir /CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Van’da gerçekleştirilen Belediye Başkanları Çalıştayı’nda konuştu. SADAT’ın yöneticilerinden Ersan Ergür’ün “Bu vatanı Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz” sözlerine de sert tepki gösteren CHP lideriözetle şunları söyledi:

BOYNUMUZUN BORCU: Değerli yol arkadaşlarım, Van’ın bizim açımızdan özelliği bir belediye başkanımızın bile olmaması. Ama Van’ı gezerken arkadaşlarım gözlemlerini aktardılar, büyük bir kabul var. Herkeste bir beklenti var. Dolayısıyla bu beklentiyi bu kabulü büyütmemiz gerekiyor. Van’ın sorunlarıyla ilgilenen bir siyasal anlayış yok. Ama Van’ı büyütmek de bizim boynumuzun borcudur.

ENGEL OLAMAYACAKLAR: Baskılar, tehditler, soruşturmalar var. Belediye başkanlarımızın başarılarını kıskananlar var. Polis baskınları, diğer baskınlar, ihbarlar, şikayetler bütün bunların hepsi yapılıyor. Bu engellemelerin hiçbirisi CHP’li belediyelerin hizmet vermesine asla engel olamayacak. Belediye başkanlarımız bütün engelleri aşarak halka hizmet verecektir.

78 KEZ DENETLENMİŞ: Polis baskınları yapıp algı yaratmaya çalışıyorlar. Kaç soruşturma geçirdi belediye başkanlarımız diye baktım. Çanakkale Merkez Belediyemiz 2019’dan bu yana 78 kez denetlenmiş. Belediye başkanını nefes alamaz hale getiriyorlar..

SADAT’A TEPKİ: Paramiliter güçlerle kendilerine yeni alanlar açtıklarının da farkındayız. SADAT ve benzeri kuruluşlar, onlardan birisi şöyle bir ifade kullanmış; ‘Biz bu vatanı Türkiye düşmanlarıyla işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz’. Yani ‘demokrasiye inanmıyoruz’ yani ‘kim sandıkta galip gelirse ben izin verirsem iktidar olabilir’ diyor. Bu lafı ediyorsan, arkanda birileri var ona güveniyorsan, asla ona güvenmeyeceksin.Bu ülke sahipsiz değildir. SADAT’ın önüne gittiğimde korkudan içeriye kaçtılar. Bizi korkutacaklarını sanıyorlar. Bizim adımız CHP, biz savaş meydanlarında kurulan bir partiyiz. Sizin feriştahınız gelse bizi korkutamaz.

Advertisement

SOYDURTMAYACAĞIZ: Dışarıya kaynak aktarıldığını da gayet iyi biliyorum. Bu memleketi kimseye soydurtmayacağız. Her karanlık odağın üzerine gitmek görevimiz .Arzu eden, kaygı duyan vatandaşım varsa beni de arayabilir, herhangi bir belediye başkanımı da arayabilir. Vatandaşlar nefes alamıyor. Evlerde huzursuzluk var. Ciddi bir işsizlik var. Bir dönüşüme ihtiyacımız var. Ayağa kalkmaya ihtiyacımız var. Bunu yapacağız.

‘Demirtaş ve Kavala için bize katılacaksınız’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Düşüncesinden dolayı hiç kimsenin hapse atılmasını istemiyorsanız; Selahattin Demirtaş’ın, Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız. Devletin adaletle erdemle bilgi ve birikimle yönetilmesini istiyorsanız bize katılacaksınız. Toplumun her kesiminin kucaklanmasını istiyorsanız bize katılacaksanız. Biz sizin partiniziz, sizin için çalışıyor, sizin için emek harcıyoruz” dedi.

Rumico

Advertisement

Politika

Eski bakan Necmettin Cevheri vefat etti

Cevheri, yaşlılığa bağlı rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Güven Hastanesi’nde hayata veda etti. 1930’da Şanlıurfa’da dünyaya gelen Necmettin Cevheri, sırasıyla Adalet Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Turizm ve Tanıtma Bakanlığı, Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı yaptı.

Rumico

Devamını Oku

Politika

İlk duruşma yarım saat

BULGARİSTAN’ın Varna kentinde 84 gündür tutuklu olarak bulunan cezaevi firarisi ülkücü baba Kürşat Yılmaz’ın ilk duruşması yarım saat sürdü. Duruşma, Yılmaz’ın avukatlarının iddianamenin kendilerine zamanında tebliğ edilmediğini bildirmesi üzerine 22 Ekim’e ertelendi.
Türk – Bulgar polisinin ortaklaşa düzenlediği operasyon sonucu geçen temmuz yakalanan Yılmaz ile Ali Oymak, S.S.K ve Hasan Behçetov’un yargılanmasına dün başlandı. Varna Cezaevi’den geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen Yılmaz’ın Varna Bölge Mahkemesi’ndeki duruşmasını izlemek için Türkiye’den çok sayıda gazeteci geldi. Ancak gazetecilerin salona kamera ve fotoğraf makinesi sokmasına izin verilmedi.
Tutuksuz sanık S.S.K’nın avukatı Anton Josef iddianamenin kendilerine geç tebliğ edildiğini bu sebeble usülsüzlük yapıldığını belirterek duruşmanın ertelenmesini istedi. Bunun üzerine yargıç Olek Atanasov duruşmayı 22 Ekim’e erteledi.
Yedi avukatla anlaşan Yılmaz’ın ilk duruşmasına dört avukatı katıldı. Bulgaristan’ın eski devlet başkanlarından Todor Jivkov’un avukatı Reni Tsanova’nın duruşmaya katılmaması dikkat çekti. Dokuz tanıktan yedisinin katıldığı duruşma salonuna kelepçesiz getirilen Yılmaz, adliyeden Ali Oymak adlı adamıyla elleri kelepçeli olarak ayrıldı.

Rumico

Devamını Oku

Politika

Dışişleri Sözcüsü Bilgiç: Türkiye’nin kimseden tarih dersi almaya ihtiyacı yoktur

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Fransa Senatosu’nda Asuriler ve Keldaniler hakkında kabul edilen bir kararda Osmanlı dönemine ithamlarda bulunulması hakkında açıklamalarda bulundu. Bilgiç, “Türkiye’nin kimseden tarih dersi almaya ihtiyacı yoktur. Hukuki ve tarihi temelden yoksun bu basiretsiz teşebbüsün Fransa Senatosu’nun itibarsızlığını pekiştirmekten başka bir sonucu ya da ciddiye alınacak bir yönü bulunmamaktadır. Fransa Senatosu, başkalarına tarih dersi vermek yerine, kendi tarihine bakmalıdır” ifadelerinde bulundu.

Rumico

Devamını Oku

Trendler