Connect with us

Spor

Galatasaray kendi evinde Alanyaspor’a yenildi: Maçtan notlar ve kareler

Galatasaray kendi evinde Alanyaspor'a yenildi: Maçtan notlar ve kareler

Galatasaray kendi evinde Alanyaspor’a yenilerek 9 maçlık puan serisinin de sonlandırmış oldu. Galatasaraylı taraftarlar, DeAndre Yedlin ve Ryan Babel’i protesto etti. Aytemiz Alanyaspor, yeni teknik direktörü Bülent Korkmaz yönetiminde çıktığı ikinci maçını da 1-0’lık skorla kazandı.

Konuk ettiği Aytemiz Alanyaspor’a 1-0 yenilen Galatasaray, 5. haftasına girilen Süper Lig’de bu sezon ilk kez kaybetti.
Türk Telekom Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçti. İki takım da pozisyon üretmekte zorlanırken devre arasına golsüz eşitlikle girildi.
İkinci yarıda topu ayağında tutan ve baskı kuran taraf ev sahibi Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılı ekip, baskısına rağmen skoru değiştiremedi. Kontra ataklarla gol arayan turuncu-lacivertliler, 87. dakikada Daniel Candeias’ın ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Kalan bölümde iki takım adına da gol sesi çıkmayınca, Akdeniz temsilcisi karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.
Süper Lig’e 2’de 2 ile başlayan Galatasaray, sonrasındaki 3 karşılaşmadan galibiyet çıkaramadı. Üçüncü haftada Kasımpaşa, 4. haftada ise Trabzonspor ile berabere kalan sarı-kırmızılı ekip, 5. haftada da Aytemiz Alanyaspor müsabakasından puansız ayrıldı.
Galatasaray, bu sonuçla 2021-2022 sezonundaki ilk yenilgisini yaşadı ve 8 puanda kaldı. Aytemiz Alanyaspor ise bu sezonki 3. galibiyetini alarak puanını 9’a yükseltti.
TERİM’DEN DEVRE ARASINDA 3 DEĞİŞİKLİK BİRDENGalatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, karşılaşmanın devre arasında 3 oyuncu değişikliğine birden gitti.
Golsüz eşitlikle girilen devre arasından sonra takımına müdahale eden tecrübeli teknik adam, Taylan Antalyalı, Olimpiu Morutan ve Halil Dervişoğlu’nu kenara aldı. Terim, bu oyuncuların yerine Emre Kılınç, Sofiane Feghouli ve Mustafa Muhammed’i sahaya sürdü
TARAFTARLARDAN YEDLİN VE BABEL’E PROTESTOGalatasaraylı taraftarlar, DeAndre Yedlin ve Ryan Babel’i protesto etti.
Karşılaşmada top kayıpları, isabetsiz ortaları ve paslarıyla taraftarın tepkisini çeken Yedlin, 73. dakikada yerini Ömer Bayram’a bıraktı. 28 yaşındaki oyuncu, oyundan çıkarken sarı-kırmızılı taraftarların ıslıklı protestosuyla karşılaştı.
Maça 77. dakikada giren Ryan Babel de maçın son bölümlerinde topla buluştuğu anlarda ıslıklandı. Maç sonunda sahada fiziksel çalışmaya alınan oyuncular arasında bulunan Hollandalı futbolcu, kendisine tepki gösteren taraftarlara alkışla karşılık verdi.
KEREM AKTÜRKOĞLU SAKATLANDIGalatasaray’ın genç oyuncusu Kerem Aktürkoğlu sakatlanarak oyundan çıktı.Mücadelenin 77. dakikasında sakatlanan Kerem, yerini Ryan Babel’e bıraktı.
YENİLMEZLİK SERİSİ SONA ERDİGalatasaray’ın bu sezonki 9 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi.Bu sezonki 12. resmi maçına çıkan sarı-kırmızılı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu’ndaki PSV maçlarından sonra ilk kez mağlup oldu.Galatasaray, bu süreçte 5 galibiyet, 4 beraberlik almıştı.
ALANYASPOR’A KARŞI SAHASINDA GALİBİYETİ UNUTTUGalatasaray, Aytemiz Alanyaspor ile sahasında oynadığı son 3 resmi maçı kaybetti.Geçen sezon Süper Lig’in ilk yarısında sahasındaki rakibine 2-1 kaybeden sarı-kırmızılı ekip, Türkiye Kupası’nda da iç sahada 3-2 mağlup oldu.
Bu sezon konuk ettiği rakibine 1-0’lık skorla yenilen Galatasaray, Akdeniz temsilcisi karşısında 3 maçlık mağlubiyet serisini engelleyemedi.
BU SEZON İLK KEZ GOL ATAMADIGalatasaray, bu sezon çıktığı resmi maçlarda ilk kez ağları havalandıramadı.UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve Süper Lig’de 10. resmi maçına çıkan sarı-kırmızılı ekip, rakip filelere 16 gol gönderdi. Galatasaray, 11. resmi maçında ilk kez gol sevinci yaşamadan sahadan ayrıldı.
BÜLENT KORKMAZ İLE 2’DE 2Aytemiz Alanyaspor’da göreve yeni başlayan teknik direktör Bülent Korkmaz, üst üste 2. maçından da galibiyetle ayrıldı.Çağdaş Atan ile yolların ayrılmasından sonra Akdeniz temsilcisinin başına geçen Korkmaz, ilk maçında GZT Giresunspor, ikinci maçında da Galatasaray karşısında 1-0’lık galibiyetler aldı. n
KORKMAZ, İLK KEZ TERİM’E KARŞI KAZANDIBülent Korkmaz, teknik direktörlük kariyerinde ilk kez Fatih Terim karşısında galibiyet sevinci yaşadı.
Terim’in yönettiği Galatasaray’a İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kardemir Karabükspor ve Antalyaspor ile 4. kez rakip olan Korkmaz, puan sevinci yaşayamadı.Bülent Korkmaz, 5. kez rakip olduğu eski hocası Fatih Terim karşısında ilk kez kazandı.

Rumico

Spor

VakıfBank Kadın Voleybol takımı şampiyon oldu

VakıfBank Kadın Voleybol takımı şampiyon oldu

SON DAKİKA: AXA Sigorta Kadınlar Kupa Voley finalinde Fenerbahçe Opet’i 3-2 mağlup eden VakıfBank, şampiyon oldu.

Son dakika haberi!

Rumico

Devamını Oku

Spor

SON DAKİKA: MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu istifa etti

SON DAKİKA: MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu istifa etti

SON DAKİKA:  Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu istifa etti.

Son dakika haberi!

Rumico

Devamını Oku

Spor

Spor yasası ve ekonomi paketi Meclis’te

Spor yasası ve ekonomi paketi Meclis'te

Türkiye Büyük Millet Meclisi yen, haftada 2 önemli yasa teklifi için mesai yapacak. Meclis’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda özel oturum da düzenlenecek

Meclis Genel Kurulu, yeni haftada iki önemli düzenleme için mesai yapacak. Yeni spor yasası teklifi ve ekonomiye ilişkin “torba” kanun teklifi görüşülecek.

Spor Yasası teklifi ile spor kulüpleri dernek statüsünden çıkarılacak, spor anonim şirketi vasfı kazanacak.

Spor kulüpleri ve spor anonim şirketleri, önceki yıl brüt gelirlerinin en fazla yüzde 10’una kadar borçlanabilecek.

Kulüp başkanları ve yöneticiler, yaptıkları fazla borçlanmadan sorumlu tutulacak.

Advertisement

Düzenleme, menajerlerin, transferde bonservis bedelinin yüzde 10’una kadar ücret alabilmesini de öngörüyor.

TORBA KANUN GÖRÜŞÜLECEK

Genel Kurul’da ekonomiye ilişkin “torba” kanun teklifi de görüşülecek.

Teklife göre, 31 Mart 2022 tarihi itibariyle bilançolarında görülen dövizi Türk Lirası’na çeviren şirketlerin bu işlemden sağladığı kazançlar, kurumlar vergisinden istisna olacak.

Teklif, vergi istisnasının 30 Haziran ve 30 Eylül 2022 tarihli bilançolara da geçerli olması için Cumhurbaşkanı’na yetki veriyor.

Advertisement

Bir başka önemli düzenleme ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanarak belediyelere teslim edilen raylı sistemlerle ilgili.

Teklife göre 2019 öncesinde yapılarak teslim edilen raylı sistemlerin bakiye tutarları için belediyelerin vergi gelir paylarından kesinti yapılabilecek.

Cumhurbaşkanına verilen kesinti oranı belirleme yetkisine göre sınır yüzde 5’i geçemeyecek.

23 NİSAN ÖZEL OTURUMU

Meclis, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ise, özel gündemle toplanacak.

Advertisement

Meclis’te grubu bulunan ve temsil edilen partiler adına konuşmalar yapılacak.

Rumico

Devamını Oku

Trendler