Connect with us

Politika

İzmit Belediyesi Yeni Bir Açılışa Daha Hazırlanıyor

Halkın eğitimini ve sağlığını önemseyen, yaşam kalitesini yükselten ve üretimde yer alarak geleceğine daha güvenle bakmasını sağlayan projelerini tamamlayıp birer birer hizmete açan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet yeni bir açılışa daha hazırlanıyor. Göreve geldikten sonra belediyenin öz kaynakları, taşınmazları ve atıl yapılarıyla ilgili durum tespiti yapan ve ardından teknik kurumlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve çalışma konusunun ilgilileriyle bir araya gelerek halkın ihtiyaçları yönünde projeler belirleyen ve kolları sıvayarak hemen işe koyulan başkan Hürriyet emeklerinin karşılığını halkın yüzündeki tebessümle alıyor.

Bir Açılış Daha Geliyor

Sözünü verdiği projeleri tek tek halkın kullanımına açan ve İzmit’in geleceğine dönük adımlarıyla kalıcı sosyal belediyecilik hizmetlerine yönelik adımlar atan Hürriyet, üst üste yaptığı açılışlarla halkın parasını ve atıl binaları kentin insanlarına sunuyor. Son dönemde Alzheimer Yaşam Evi, İzmit Kütüphanesi, Yeşilova Çınar Çocuk Evi, Kadın Girişimciler Merkezi, Çocuk Kütüphanesi, Çocuk Oyun Evi, Üretici Pazarı, Kırsal Kalkınmaya yönelik projeler, Kayıp Başkent Nikomedya Protokolü ile Turizm projeleri gibi önemli ve fark yaratan projeleri hayata geçiren Hürriyet bu kez hem üreticiyi, hem de vatandaşı memnun edecek olan Çınar Halk Market’i halka arz edecek.

Vatandaşın Yüzü Gülüyor

Belediyenin öz kaynaklarını tasarrufla kullanan başkan Hürriyet bu kez yerel üreticiyi ve Kooperatifleri desteklemek ve halkın sağlıklı ürünlere, uygun fiyatta erişebilmesi için market projesi geliştirdi. Halkın ekonomisini, sağlıklı beslenmesini ve aracısız hizmet almasını sağlayan önemli bir projeyi daha İzmitlilere kazandıran Hürriyet, İzmit Belediyesi Çınar Halk Market’i birkaç gün önce faaliyete başlattı. Daha önce açtığı; kadınları, çocukları, yaşlıları ve ailelerini çok memnun eden İZGİM, Alzheimer Yaşam Merkezi ve Çınar Çocuk Evi ile ulusal basında da geniş yer bulan Hürriyet bu kez Çınar Halk Market ile vatandaşın yüzünü güldürecek.

Advertisement

Yüzlerce Doğal Ürün Satılıyor

İzmit’e kooperatifçilik anlayışını yeniden getirecek olan ve üreticilerin de ürünlerini doğrudan satma imkanına ulaşacağı Çınar Halk Market, pazartesi günü kapılarını resmen açacak. 97 metrekare market, 67 metrekare asma kat ve ofis, 76 metrekare bodrum katıyla birlikte toplam 240 metrekare alana sahip Çınar Halk Market’te et ürünlerinden kuru bakliyata, kahvaltılıklardan kuruyemişlere, taze sebzeden ev yapımı erişte, tarhana gibi doğal ürünlere kadar geniş yelpazede yüzlerce ürün satışa sunuluyor.

Rumico

Politika

Eski bakan Necmettin Cevheri vefat etti

Cevheri, yaşlılığa bağlı rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Güven Hastanesi’nde hayata veda etti. 1930’da Şanlıurfa’da dünyaya gelen Necmettin Cevheri, sırasıyla Adalet Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Turizm ve Tanıtma Bakanlığı, Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı yaptı.

Rumico

Devamını Oku

Politika

İlk duruşma yarım saat

BULGARİSTAN’ın Varna kentinde 84 gündür tutuklu olarak bulunan cezaevi firarisi ülkücü baba Kürşat Yılmaz’ın ilk duruşması yarım saat sürdü. Duruşma, Yılmaz’ın avukatlarının iddianamenin kendilerine zamanında tebliğ edilmediğini bildirmesi üzerine 22 Ekim’e ertelendi.
Türk – Bulgar polisinin ortaklaşa düzenlediği operasyon sonucu geçen temmuz yakalanan Yılmaz ile Ali Oymak, S.S.K ve Hasan Behçetov’un yargılanmasına dün başlandı. Varna Cezaevi’den geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen Yılmaz’ın Varna Bölge Mahkemesi’ndeki duruşmasını izlemek için Türkiye’den çok sayıda gazeteci geldi. Ancak gazetecilerin salona kamera ve fotoğraf makinesi sokmasına izin verilmedi.
Tutuksuz sanık S.S.K’nın avukatı Anton Josef iddianamenin kendilerine geç tebliğ edildiğini bu sebeble usülsüzlük yapıldığını belirterek duruşmanın ertelenmesini istedi. Bunun üzerine yargıç Olek Atanasov duruşmayı 22 Ekim’e erteledi.
Yedi avukatla anlaşan Yılmaz’ın ilk duruşmasına dört avukatı katıldı. Bulgaristan’ın eski devlet başkanlarından Todor Jivkov’un avukatı Reni Tsanova’nın duruşmaya katılmaması dikkat çekti. Dokuz tanıktan yedisinin katıldığı duruşma salonuna kelepçesiz getirilen Yılmaz, adliyeden Ali Oymak adlı adamıyla elleri kelepçeli olarak ayrıldı.

Rumico

Devamını Oku

Politika

Dışişleri Sözcüsü Bilgiç: Türkiye’nin kimseden tarih dersi almaya ihtiyacı yoktur

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Fransa Senatosu’nda Asuriler ve Keldaniler hakkında kabul edilen bir kararda Osmanlı dönemine ithamlarda bulunulması hakkında açıklamalarda bulundu. Bilgiç, “Türkiye’nin kimseden tarih dersi almaya ihtiyacı yoktur. Hukuki ve tarihi temelden yoksun bu basiretsiz teşebbüsün Fransa Senatosu’nun itibarsızlığını pekiştirmekten başka bir sonucu ya da ciddiye alınacak bir yönü bulunmamaktadır. Fransa Senatosu, başkalarına tarih dersi vermek yerine, kendi tarihine bakmalıdır” ifadelerinde bulundu.

Rumico

Devamını Oku

Trendler