Connect with us

Politika

Kemal Kılıçdaroğlu: En geç 1 yıl içinde yurt sorununu bitireceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Gençlik Kolları İl Başkanları Toplantısı’na katıldı.

Bakırköy’de bulunan İstanbul Planlama Ajansı’nda (İPA) düzenlenen toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, il başkanlarına sorunlarla mücadele etmeleri gerektiği konusunda çağrıda bulundu.

Toplantıda, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden CHP Amasya Gençlik Kolları Başkanı Emre Can Bağ’ın da fotoğrafı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında yer aldı.

“HEDEF ÇAĞDAŞ UYGARLIĞI YAKALAMAK “

Burada açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin büyük sorunlar yaşadığını biliyorsunuz. Her birimizin görevi sorunlarla mücadele etmek. Hem kendimize hem de bizden sonra gelen kuşaklara daha iyi bir Türkiye’yi teslim etmek demek. Bu görev hepimiz için vazgeçilmez bir görev. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarının böyle tarihsel görevi var bunu yerine geçireceğiz. Hayallerinizin iktidar tarafından çalındığını biliyorum. Size hayal kurmayı bile fazla görüyorlar. Bizim bir hedefimiz var. Çağdaş uygarlığı yakalamak” diye konuştu.

Advertisement

“1 YIL İÇİNDE YURT SORUNUNU BİTİRECEĞİZ “

Kılıçdaroğlu, “Önümüzde sınavlar vardı, öğrenciler tercih yaptılar. Kendilerinin hangi meslekte daha başarılı olabildiğini düşündüler. Sınavları kazandılar ve bunlar üniversiteye başlayacaklar ama yurt sorunu var. Anadolu’dan gelen evladımızın İstanbul’da yurt bulamadığı takdirde ayda 9-10 bin lira kira vererek ev tutabilir mi? İktidarın gençlere reva gördüğü böyle tabloyu düşündünüz mü? Anne baba seviniyor oğlum kızım üniversite kazandı diye ama sonra nerede kalacak diye düşünüyor. Gençlere sözüm var. En geç 1 yıl içinde yurt sorununu bitireceğiz. 20 yıldır bitiremediler, 1 yıl içinde bitireceğiz. 1 yıl tamamlandığımızda iktidarımızda sıcak suyu, internet erişimi olan odalarda kalacaksınız. Kimsenin gözü arkada kalmayacak. Üniversiteden mezun oldunuz, sınavlara girecekseniz. Kafanızda kocaman bir soru. Ya torpil olursa, sınav soruları çalınırsa, hakkımız alınırsa… Bu düzene de son vereceğiz. Gittiğiniz her yerde bunları anlatmak zorundasınız. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Türkiye’nin en güvenli merkezi olacak. Bu merkezin başında liyakatli kişiler olacak. Buradaki sınavlara asla şaibe bulaşmayacak. Torpili bitireceğiz” diye konuştu.

“22 OLAN ÖĞRENCİ YURDUNU 83’E ÇIKARDIK”

Belediye yurtlarına dair verileri de paylaşan Kılıçdaroğlu, “50 belediyemizde 22 olan öğrenci yurdu 83’e çıktı. 14 bin 745 öğrenci bu yurtlarda kalıyor. Bütün engellemelere rağmen öğrenci yurdu sayısını belediyelerimiz 22’den 83’e çıkarıyorsa, iktidar olduğumuzda yurt sorununu 1 yıl içinde tamamen çözeceğimizi her yerde güvenle anlatabilirsiniz” dedi.

“ÖĞRENCİ BURSU VE KREDİYİ YÜKSELTECEKSİNİZ”

Advertisement

Üniversite öğrencilerine verilen burs ve kredilere de değinen Kılıçdaroğlu, “Bursa ihtiyaç olan öğrencilerimize burs verilmesi lazım. Ama o bursun 20 yıl önceki rakamı hatırlatarak, şu kadar liracık veriliyordu, şimdi biz bu kadar veriyoruz gibi bir aldatmacaya inanmamanızı istiyorum. 20 yıl önce verdiğiniz paraya neler alınıyordu, şimdi verdiğiniz paraya nelere alınıyor. Öğrenciye verilecek kredinin de rakamının yükseltilmesi lazım. İki şey istiyoruz. Bir, öğrenci bursunu iki, krediyi yükselteceksiniz. Artışları eylül ayından itibaren yapacaksınız. Bunu da gittiğiniz her yerde talep olarak, bu talep Bay Kemal’in talebi değil, bu talebin doğrudan doğruya gençlerin talebidir, gençler böyle istiyor diyeceksiniz” ifadelerini kullandı.

“BİZ DEMOKRASİDEN YANAYIZ”

Kılıçdaroğlu, “Dünya demokrasiden yana olanlarla, otoriter rejimden yana olanlarla ikiye ayrılmış vaziyette. Biz demokrasiden yana olan grubu oluşturuyoruz. Bu ülkeye demokrasiyi kendi özgür iradesiyle getiren parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Demokrasiyi var eden parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Biz bunu güvenle anlatabilirsek yeni, çağdaş, uygar, demokrat bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Çürüyen bir yapı var. Uyuşturucu baronlarıyla kol kola gezen siyasetçiler var. Bütün bunları ters yüz edeceğiz. Beraber yapacağız bunu. O yüzden size yol arkadaşlarım diyorum. Yaklaşık 7 buçuk milyon genç ilk kez sandığa gidip oy kullanacak. Türkiye’nin kaderini siz belirleyeceksiniz” dedi.

Rumico

Advertisement

Politika

Eski bakan Necmettin Cevheri vefat etti

Cevheri, yaşlılığa bağlı rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Güven Hastanesi’nde hayata veda etti. 1930’da Şanlıurfa’da dünyaya gelen Necmettin Cevheri, sırasıyla Adalet Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Turizm ve Tanıtma Bakanlığı, Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı yaptı.

Rumico

Devamını Oku

Politika

İlk duruşma yarım saat

BULGARİSTAN’ın Varna kentinde 84 gündür tutuklu olarak bulunan cezaevi firarisi ülkücü baba Kürşat Yılmaz’ın ilk duruşması yarım saat sürdü. Duruşma, Yılmaz’ın avukatlarının iddianamenin kendilerine zamanında tebliğ edilmediğini bildirmesi üzerine 22 Ekim’e ertelendi.
Türk – Bulgar polisinin ortaklaşa düzenlediği operasyon sonucu geçen temmuz yakalanan Yılmaz ile Ali Oymak, S.S.K ve Hasan Behçetov’un yargılanmasına dün başlandı. Varna Cezaevi’den geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen Yılmaz’ın Varna Bölge Mahkemesi’ndeki duruşmasını izlemek için Türkiye’den çok sayıda gazeteci geldi. Ancak gazetecilerin salona kamera ve fotoğraf makinesi sokmasına izin verilmedi.
Tutuksuz sanık S.S.K’nın avukatı Anton Josef iddianamenin kendilerine geç tebliğ edildiğini bu sebeble usülsüzlük yapıldığını belirterek duruşmanın ertelenmesini istedi. Bunun üzerine yargıç Olek Atanasov duruşmayı 22 Ekim’e erteledi.
Yedi avukatla anlaşan Yılmaz’ın ilk duruşmasına dört avukatı katıldı. Bulgaristan’ın eski devlet başkanlarından Todor Jivkov’un avukatı Reni Tsanova’nın duruşmaya katılmaması dikkat çekti. Dokuz tanıktan yedisinin katıldığı duruşma salonuna kelepçesiz getirilen Yılmaz, adliyeden Ali Oymak adlı adamıyla elleri kelepçeli olarak ayrıldı.

Rumico

Devamını Oku

Politika

Dışişleri Sözcüsü Bilgiç: Türkiye’nin kimseden tarih dersi almaya ihtiyacı yoktur

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Fransa Senatosu’nda Asuriler ve Keldaniler hakkında kabul edilen bir kararda Osmanlı dönemine ithamlarda bulunulması hakkında açıklamalarda bulundu. Bilgiç, “Türkiye’nin kimseden tarih dersi almaya ihtiyacı yoktur. Hukuki ve tarihi temelden yoksun bu basiretsiz teşebbüsün Fransa Senatosu’nun itibarsızlığını pekiştirmekten başka bir sonucu ya da ciddiye alınacak bir yönü bulunmamaktadır. Fransa Senatosu, başkalarına tarih dersi vermek yerine, kendi tarihine bakmalıdır” ifadelerinde bulundu.

Rumico

Devamını Oku

Trendler