Connect with us

Cilt Bakımı ve Güzellik

Liposuction sonrasında iyileşme süreci nasıl olmalı?

Plastik cerrahlar tarafından uygulanan yağın alınarak vücut dışına taşınma yönetimine liposuction denir. Bu yöntem, diyet ve egzersizin veremediği kiloları ve yağları yok ederek kişiye kalıcı ve hızlı geri dönüşler sağlayabilir. Liposuction çoğunlukla genel anestezi altında yapılır. Vücudunuzdan alınacak yağ miktarına göre bu oran daha düşükse aynı gün eve gidebilirsiniz. Ancak ağır bir liposuction sonrasında hastanede veya klinikte birkaç gece geçirmeniz gerekecektir.

İyileşme sürecinde doktor tavsiyelerini dinlemek önemli

Liposuction sonrası iyileşme sürecinde neler bekleyeceğinizi anlamak, ameliyat sonrasında doktorunuzun verdiği tavsiyeleri uygulamak ve beklediğiniz sonuçlara ulaşmak gerekir.

Liposuction sonrası bazı yan etkiler yaşayabilirsiniz. Genel olarak vücudunuzda liposuction sonrası şişlik, morarma ve kızarıklık olabilir. Bunlardan özellikle şişlik 6 haftaya kadar devam edebilir. Ameliyattan sonraki ikinci ve üçüncü günler hastalar iyileşme sürecinde oldukları için zorlanabilirler. Ancak yan etkiler yavaş yavaş azalacaktır. Doktorunuzdan aldığınız tavsiyelere etkili bir şekilde uyarsanız, birkaç gün içinde günlük rutininize devam edebilecek kadar sağlıklı olabilirsiniz.

Liposuction sonrası iyileşme sürecinde doktorunuzun önerdiği beslenme ve egzersiz programına tam olarak uymanız sağlığınız için önemlidir. Liposuction sonrası iyileşme sürecinin etkili olabilmesi için hareketsiz durmaktan, sabit kalmaktan, yoğun egzersiz yapmaktan ve uzun duşlardan kaçınmalısınız.

Advertisement

Ameliyat bölgesini gergin tutan kompresyon giysileri giymeyi ihmal etmemeli ve mümkün olduğunca fazla sıvı tüketmelisiniz. Bu öneriler özellikle vücudun geniş bir bölgesine liposuction yaptırmış kişiler için özellikle ilk haftasında önemlidir.

Ameliyattan sonra sadece size özel yapılmış bir korse kullanmalısınız. Bu korseler alınan yağ dokusunun miktarına ve kişinin özelliklerine göre ortalama 4-8 hafta arası kalıcılık sağlar. Zamanla kaybolacak olan ödem ve morluk beklenir. Bu yan etkiler de uzmanınızın tavsiyelerine uyduğunuzda oldukça hızlı bir şekilde kaybolacaktır.

İyileşme sürecinizi destekleyebilirsiniz

İyileşme süreci 3 adımda tamamlanabilir. İlk adım kişinin ihtiyaçlarına yönelik uzman hekim tarafından belirlenmiş ve hayat düzeni haline getirilmiş beslenme ve egzersiz programıdır. Beslenme ve özellikle egzersiz düzeninin kişiye uygun olup hayat düzeni haline getirmesi uzun vadede etkili sonuçlar için önemlidir. Diğer adım ise lenfo mesaj terapisidir. Bu masaj yöntemi lenf dolaşımını hızlandırarak ödem ve toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Bu iki yönteme ek olarak iğneli radyofrekans tedavisi uzman hekim görüşüyle iyileşme sürecine eklenmelidir. İğneli radyofrekans tedavisi deri kalitesini artırarak kişinin daha iyi bir görünüme kavuşmasına yardımcı olacaktır.

Rumico

Advertisement

Cilt Bakımı ve Güzellik

Kışa hazırlanırken cildinizi kağıt gibi yapan hata! Vazgeçen herkes faydasını gördü

Değişen mevsimlerle birlikte, cildinizde de farklılaşmalar, kurumalar görülebilir. Kuru ve kaşıntılı bir cilde maruz kalmamak için yapmanız gereken basit ipuçları mevcut. Kış mevsimine geçiş yapmadan bunları bilmekte fayda var.Rumico

Devamını Oku

Cilt Bakımı ve Güzellik

Para dökmeye son! Bantla değil, hodanla siyah noktalardan kurtulun

Siyah nokta sorunu hemen hemen herkesin hayatı boyunca en az bir dönem mücadele ettiği bir cilt problemidir. Siyah noktaları yok etmek için birçok yöntem söyleniyor ancak kimse bunun için dıştan bir ürün sürmek yerine önce içi onarmak gerektiğini söylemiyor. Doğru yiyecekleri seçmek ve siyah nokta sorununu içsel olarak sağlıklı bir şekilde çözmek, bu süreçte izlenecek en iyi yol olabilir.Rumico

Devamını Oku

Cilt Bakımı ve Güzellik

Uzakdoğu’daki kadınların sırrı! Pirinç suyundan gelen ipek gibi saçlar

Her kadın saçlarının canlı, parlak ve sağlıklı olmasını ister. Özellikle Uzakdoğu’daki kadınların güzellik sırlarından biri olan pirinç suyunu siz de evinizde deneyebilirsiniz. İşte pirinç suyunun saça uygulanması ve yapım aşamaları.Rumico

Devamını Oku
Advertisement

HAFTANIN ŞARKISI

Advertisement

Trendler