Connect with us

Teknoloji

Microsoft Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanı Samer Abu Ltaif Türkiye’ye geldi

Microsoft Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanı Samer Abu Ltaif Türkiye’ye geldi

Microsoft Orta Doğu ve Afrika Bölge Başkanı Samer Abu Ltaif, İstanbul’u ziyaret ederek Türk şirketlerin yöneticileriyle ve Microsoft Türkiye çalışanlarıyla bir araya geldi.

İstanbul ziyaretinde Türk şirketlerin yöneticileriyle ve Microsoft Türkiye çalışanlarıyla bir araya gelen Microsoft Orta Doğu ve Afrika Bölge Başkanı Samer Abu Ltaif, kültürel ve ekonomik yapının girişimcilik ruhuyla mükemmel bir şekilde harmanlandığı Türkiye’nin, bu özelliği sayesinde dijital dönüşümde takdir edilesi bir performans sergilediğini belirtti.

Abu Ltaif, Türk şirketlerin teknolojik gelişim ve dönüşüm hızının pandemide ikiye katlandığına vurgu yaparak, “Türkiye’nin inovasyonu bu kadar büyük bir iştahla benimsemesi, bizim de Microsoft olarak Türkiye pazarına daha fazla odaklanmamızı ve yatırımlarımızı artırmamızı sağladı. Türkiye’nin gelişim grafiği, bölgede bizim için örnek oldu” dedi.
Microsoft Orta Doğu ve Afrika Bölge Başkanı Samer Abu Ltaif, Türkiye ziyaretini tamamladı.

İstanbul’da Türk şirketlerin yöneticileriyle ve Microsoft Türkiye çalışanlarıyla bir araya gelen Abu Ltaif, görüşmelerinde ağırlıkla teknolojinin geleceğiyle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Microsoft’un gezegendeki tüm insanlara ve organizasyonlara güç verme misyonu doğrultusunda kendi vizyonunu ve Türkiye’deki işletmelerin dijital dönüşüme nasıl liderlik edebileceği konusundaki görüşlerini paylaşan Samer Abu Ltaif, kilit önem taşıyan sektörlerde yetenek gelişiminin iş ortakları ve yeni jenerasyon yazılımcılar için değerine vurgu yaptı.

Advertisement

Orta Doğu ve Afrika bölgesinde gelecekteki tüm girişimlerin teknoloji üzerine kurulacağına dikkat çeken Abu Ltaif, “Kültürel ve ekonomik yapının girişimcilik ruhuyla mükemmel bir şekilde harmanlandığı Türkiye, bu özelliği sayesinde dijital dönüşümde takdir edilesi bir performans sergiledi. Ortadoğu ve Afrika Bölgesi olarak, teknolojiden ve girişimcilik ruhundan güç alan büyük bir dönüşüm sürecinden geçiyoruz. Üretim, perakende, telko ve finans gibi kilit alanlarda, özellikle AI ve bulut özelinde çığır açan uygulamalar hayata geçiriliyor.

Söz konusu uygulamaların bazılarının dünyada her yerden önce Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nde uygulamaya koyulduğunu görüyoruz. Pandemi sürecinde teknolojinin gücünü en etkin şekilde gördüğümüz ülkelerden biri de Türkiye oldu. Türk şirketlerin teknolojik gelişim ve dönüşüm hızı pandemide ikiye katlandı. Türkiye’nin inovasyonu bu kadar büyük bir iştahla benimsemesi, bizim de Türkiye pazarına daha fazla odaklanmamızı ve yatırımlarımızı artırmamızı sağladı. Türkiye’nin gelişim grafiği, bizim için örnek oldu” dedi.

İstanbul’u tarihin ve geleceğin kesiştiği bir şehir olarak gördüğünü dile getiren Samer Abu Ltaif, sözlerine şöyle devam etti, “Türkiye, genç nüfusu ve yoğun teknoloji kullanımı sayesinde eski teknolojileri hızla geride bırakıyor ve yenilerini kucaklıyor. Türkiye’nin doğru dengelenmiş ekosistemi, hem küçük startup’ların hem de büyük şirketlerin aynı hızda aksiyon alarak ülkedeki inanılmaz teknoloji fırsatlarından faydalanmalarını mümkün kılıyor. Tüm sektörlerde hiper ölçekli buluta yeni yaklaşımlar var; bu alanda uzun süredir varolan bir talebin karşılandığını görüyoruz.

Pandemiyle başlayan inovasyon ve yenilenme, Microsoft’un yeni yatırımlar için harekete geçmesinde de itici bir güç oldu. Bu sene MEXT içinde Manufacturing Core’u ve Microsoft Türkiye bünyesinde de Perakende Deneyim Merkezi’ni açtık. Söz konusu pazarlarda iş birliklerine imza atmaya devam ederek ayak izimizi güçlendirmeyi umuyoruz. Bu iş ortaklıklarına sadece yerel anlamda işimizi kuvvetlendiren projeler olarak değil, aynı zamanda eğitim, sağlık, erişilebilirlik ve dijital yetenek gelişimi gibi alanlarda topluma değer katmamızı kolaylaştıran iş birlikleri olarak da bakıyoruz”

Rumico

Advertisement

Teknoloji

Big Bang Startup Challenge 2023’te 1,28 milyar TL’lik rekor

İki gün süren etkinlikte girişimciler 8 sektörel dikey sahnesinde sunumlarını gerçekleştirdi.

İTÜ ARI Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gülsün Sağlamer, etkinlikte dünyadaki başarılı teknoloji ve inovasyon ekosistemlerinin hangi kriterlere bağlı olarak bu başarıyı elde ettiklerine dair yapılan araştırmalara değinerek, İTÜ ARI Teknokent’in başarısının da benzer kriterlerden kaynaklandığını vurguladı. Prof. Dr. Sağlamer konuşmasını “Ülkemizin geleceği siz gençlersiniz” diyerek bitirdi.

Big Bang Startup Challenge’ın ikinci gününün açılışında bir sunum gerçekleştiren İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş ise, “Kurulan ilk teknokentlerden biri olarak bu yıl 20. yılımızı kutluyoruz. Ülkemizin kuruluşundan itibaren üstlendiği teknolojiye dayalı milli kalkınma seferberliği kapsamındaki misyonumuzu devam ettiriyoruz. ‘Türkiye’deki Teknoloji Geliştirme Bölgeleri için örnek bir rol model yaratmak’ misyonuyla her zaman Birlikte İleriye anlayışını benimsiyoruz. İTÜ ARI Teknokent’i kurarken yaşayan, yaşatan, öğrenen ve de öğreten sinerjik bir ekosisteme dönüşmesini hayal ederek inşa etmiştik. Bugün geldiğimiz noktada hayallerimizin çok daha ötesine taşıdık bu yapıyı. O yüzden de kendimizi Global Ekosistem Kurucusu olarak konumlandırıyoruz. Kurduğumuz ekosistemin en önemli birimini ise bu yıl UBI Global tarafından dünyanın en iyi üniversite kuluçka merkezi seçilen İTÜ Çekirdek oluşturuyor. İTÜ Çekirdek’i hayata geçirdiğimiz sene, yılda sadece 478 başvuru almışken şimdi yılda 7 bini aşan başvuru alıyoruz. O yıl sadece 11 girişimi destekleyebilmişken şu anda yılda 500’ü aşkın girişimi destekliyoruz. Big Bang’in ilk senesinde girişimlere yatırım hiç yapılmamıştı. Sağladığımız ödül ise sadece 100 bin TL idi. Geçtiğimiz seneye baktığımızda ise 341 milyon TL’lik ödül, nakit ve yatırımı girişimlerle buluşturduğumuzu görüyoruz. Bugün ise rekora imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu başarı İTÜ ARI Teknokent ekibinin olduğu kadar paydaşlarımızın, mentorlarımızın, girişimcilerimizin, yatırımcılarımızın” dedi.

İTÜ ARI Teknokent Girişimcilik Programları ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Arzu Eryılmaz da İTÜ Çekirdek’in başarısını etkileyen kriterleri anlattığı sunumuyla sahnede yer aldı. Eryılmaz konuşmasında “İTÜ Çekirdek’te sadece yılda 500 girişime destek olan bir kuluçka merkezi olmakla kalmıyor, her yıl Big Bang’ten sonra seçilen 40 girişime butik bir kuluçka programı sunuyoruz; koçlarımızın gücüyle birebir satış ve yatırım hızlandırma desteği sağlıyoruz. Ayrıca İTÜ Çekirdek’e giren her girişim artık bizim için ömür boyu İTÜ Çekirdek’li kalıyor. Tüm girişimlerimize hayat boyu mentorluk vermeye, desteğimizi sürdürmeye devam ediyoruz.”

Rumico

Advertisement
Devamını Oku

Teknoloji

Çalınan iPhone için yeni güvenlik önlemi

‘Çalınan cihaz koruması’ özelliği, ikinci bir güvenlik katmanı oluşturuyor ve şifresi bilinse dahi kullanıcının yanında olmayan telefona yetkisiz erişimi engelliyor. Telefon, sahibiyle ilişkilendirilmeyen konumda kayıtlı şifreleri göstermekiçin Face ID’ye ek olarak şifre isteyecek. Hırsız, yalnızca şifreyle cihazda hiçbir değişiklik yapamayacak veya bu ayarları göremeyecek.

Rumico

Devamını Oku

Teknoloji

“Gönül Bağı” ilk mezunlarını verdi

Üniversite öğrencilerine yönelik Geleceği Yazanlar Programı kapsamında sınıf içi eğitim kısmını tamamlayanlar Hatay’da sertifikalarını aldılar. Üniversiteli gençlerin eğitimi staj ile devam edecek ve başarılı olan adayların Turkcell ve grup şirketlerinde istihdam edileceği açıklanmıştı.

Ayrıca, şirketin bulut tabanlı oyun platformu GAME+ markasının katkılarıyla TÜBİSAD’ın (Bilişim Sanayicileri Derneği) kurduğu Teknolojik Eğitim Sınıfları’nda gerçekleşen kodlama eğitim programı da mezunlarını verdi. Hatay’ın Samandağ ilçesindeki Jan ve Suphi Beyluni Anadolu Lisesi’nde ve Defne ilçesindeki Muhtar Ahmet Yiğitoğlu Ortaokulu’nda 7 hafta sonu süren toplam 112 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan ortaokul ve lise öğrencileri de düzenlenen törenle sertifikalarını Turkcell yöneticilerinden aldılar.

Eğitimlerle ilgili bilgi veren ve bölgeye yönelik istihdam seferberliğine yönelik açıklamada bulunan Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, şöyle konuştu:

“Depremden etkilenen illerdeki afetzede vatandaşlarımız ve onların bölge dışında eğitim gören birinci derece yakınları için ‘İstihdam Seferberliği’ başlatmıştık. Yine bu kapsamda, deprem bölgesindeki eğitim ve gelişim programlarını Turkcell Akademi ile genişletip, bölgedeki 1100 kişiyi istihdam etmeyi ve 7 binden fazla kişiye eğitim vermeyi planladığımızı da paylaşmıştık. Bu programlardan biri olarak TÜBİSAD iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz Game+ kodlama eğitimlerimizin ilki tamamlandı. Ortaokul ve lise öğrencilerinin yanı sıra Geleceği Yazanlar Programı kapsamında üniversiteli gençlerimizin gelişimlerini desteklemek ve istihdamlarını sağlamak amacıyla bootcamp programları düzenledik. Programları başarıyla tamamlayan ortaokul, lise ve üniversiteli arkadaşlarımız sertifikalarını aldılar. Siber dünyanın labirentlerinde güvenle dolaşan, kod yazmaya başlayan, oyun geliştirebilen gençlerimizin gözlerindeki enerjiyi gördük. İşte tam da gençlerimizin gözlerindeki bu umut için onların yanındayız. Deprem bölgelerindeki insanımızın mesleki becerilerinin artırılması, teknik gelişimlerinin desteklenmesi gibi konularda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yazılım, yazılım test uzmanlığı, robotik kodlama, bulut teknolojiler, satış ve pazarlama gibi eğitimlerle ülkeye nitelikli iş gücü kazandırmaya devam ederek istihdama önemli katkılar sunuyoruz. Turkcell’in sürdürdüğü projelerde eğitimlerini tamamlayanlar Turkcell, Paycell, Atmosware, Turkcell Global Bilgi ve Turkcell Bayii Satış kanallarında iş bulma imkanına sahip olacak.”

Rumico

Advertisement
Devamını Oku
Advertisement

HAFTANIN ŞARKISI

Advertisement

Trendler