Connect with us

Beslenme ve Diyet

Misafirlere tarif sorduran börek: Kabaktan börek olur mu demeyin? Kabaklı dilim börek tarifi

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden birisi de hiç şüphesiz börekler. Kıymalı, patatesli, kaşarlı, zeytinli, peynirli, sosisli gibi çeşitleri var. Ancak kabaklı böreği daha önce hiç duymadıysanız tarifimize göz atın. Lezzeti ile misafirlerinizi memnun eden kabaklı dilim börek yapım aşamasında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var…

KABAKLI DİLİM BÖREK TARİFİ

Malzemeler:

  • 5 adet kabak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Biraz zeytinyağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yufka
  • Kaşar peynir
  • 1 Yumurta sarısı
  • Tuz

Yapılışı:

  • 5 adet kabağı ince ince dilimleyelim. Fırın tepsisine dizip yağlayalım. Tuzlayıp sevdiğimiz baharatlardan ekleyip 190-200 derece fanlı fırında kızarana kadar pişirelim.
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı eritip içine biraz zeytinyağ ve yarım su bardağı süt ekleyelim, sosumuz hazır.
  • Yufkayı serelim ve soslayalım. Üzerine kabakları dizelim ve kaşar peynir serpiştirelim.
  • İkinci yufkayı üzerine yayalım ve soslayalım.
  • Uzerine bolca kaşar peyniri serpiştirelim.
  • Kenarlardan biraz kıvırıp rulo şeklinde saralım.
  • Orta kalınlıkta dilimleyelim ve fırın tepsisine dizelim.
  • Sostan arttırıp içine bir yumurta sarısı katıp karıştıralım ve böreklerin üzerine sürelim. Susam serpiştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun!

Advertisement
Peynirde küp şeker detayı! Küflenmeyi önlüyor ilk günkü tazeliğini koruyor
Duşakabin camlarını ovalamaya son! Kireç ve sabun lekesini söküp atıyor
Köylüler domates konservesini böyle yapıyormuş: Yıl boyunca ekşimiyor ve bozulmuyor

Rumico

Beslenme ve Diyet

Taze fasulye öyle değil, böyle yapılır! Lezzetini 2 kat artıran ‘buz’ püf noktası

Türk sofralarının vazgeçilmezi taze fasulye birçok çeşidiyle ana yemekler arasında başı çekiyor. Doğru yöntemler sayesinde taze fasulyenin lezzetini ikiye katlamak mümkün. İşte yapmanız gerekenler. Rumico

Devamını Oku

Beslenme ve Diyet

Tüm zamanların en iyi ilacı! Canan Karatay hastalıksavar tarhana tarifini verdi

Kış hazırlıklarının başında gelen tarhana, soğuk havalarda en çok tercih edilenler arasında. Prof. Dr. Canan Karatay bir hastalık düşmanı olan tarhananın en lezzetli ve sağlıklı tarifini paylaştı. Rumico

Devamını Oku

Beslenme ve Diyet

Lokum gibi yaprak sarması tarifi: Pişirirken asla dağılmıyor ve lezzeti artıyor

Zeytinyağlı yaprak sarması hem lezzetli hem de maharetli bir yemek. Sofraların göz bebeği olan yaprak sarmasının iç harcı sarış şekli ve pişirmesi oldukça zor. Bizlerde sizin için lokum gibi yaprak sarmasının tarifini paylaştık. Bu tarif ile sarmanız asla dağılmıyor ve lezzeti artıyor. İşte detaylar…

Lokum gibi yaprak sarması için en önemli püf nokta maden suyu. Maden suyu yaprak sarmasının hem lokum gibi olmasını sağlıyor hem de lezzetine lezzet katıyor. İşte en güzel yaprak sarması tarifi…

YUMUŞAMASINA YARDIMCI OLUYOR

Maden suyu ile pişirilen yaprak sarması, geleneksel bir tariftir ve lezzetiyle dikkat çeker. İşte bu tarif için gereken malzemeler ve adımlar:

Malzemeler:

Advertisement
  • Taze asma yaprağı (yaklaşık 40-50 yaprak)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 büyük soğan (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı maden suyu
  • Limon dilimleri (isteğe bağlı)
  • Yoğurt (servis için)

Yapılışı:

  • Asma yapraklarını temizlemek için, tuzlu su ile iyice yıkayın ve üzerlerindeki damarları çıkarın. Ardından yaprakları kaynar suda 2-3 dakika kadar haşlayın. Haşlama işlemi, yaprakların yumuşamasını sağlar. Daha sonra yaprakları süzün ve soğumalarını bekleyin.
  • Pirinci bol suyla yıkayın ve süzün.
  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. İnce doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
  • Kavrulan soğana pirinci ekleyin ve pirinçler şeffaflaşana kadar karıştırarak kavurun.
  • Domates salçasını ve biber salçasını ekleyin (varsa) ve birkaç dakika daha kavurun.
  • Tuz, karabiber ve pul biberi (varsa) ekleyin, karıştırın.
  • Hazırladığınız iç harcı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Her bir asma yaprağının alt kısmına, iç harçtan bir miktar koyun. Yaprakları sarmak için kenarları içe doğru katlayın ve rulo şeklinde sarın.
  • Dibi kalın bir tencereye sarmaları dizin. Üzerine limon dilimleri serpiştirebilirsiniz.
  • Sıcak suyu ve maden suyunu ekleyin. Sarmaların üzerini hafifçe bastırarak sıkıca kapatın.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte sarmalar pişene kadar yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin. Suyunu çekene kadar pişirme süresini uzatın.
  • Sarmalar piştikten sonra ocağın altını kapatın ve tencerenin kapağını açmadan sarmaların ılıması için bekletin.
  • Servis yapmadan önce yaprak sarmaları soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine yoğurt ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yapılan bu hata adeta zehir saçıyor! Buzluktaki eti bu yöntemle hızlı ve sağlıklı şekilde çözdürün
Misafirlere tarif sorduran börek: Kabaktan börek olur mu demeyin? Kabaklı dilim börek tarifi
Sütle biber birleşirse ne olur? Damak çatlatan sütlü biber kavurma tarifi…

Rumico

Devamını Oku
Advertisement

HAFTANIN ŞARKISI

Advertisement

Trendler